zondag 1 april 2012

Update van de Bizzy Bees


Zo, hier dan het beloofde verslagje van de afgelopen "Bizzybeemiddag" .
Het was weer een gezellig moment ...
Vorige week zaterdag kwam Jasper met het knutselidee thuis van de zorgboerderij. Wilma (zorgboerin) had het idee voorbereid en Jasper heeft het samen met de kinderen van de zorgboerderij uitgevoerd. Ik vond het zo'n leuk idee dat ik het afgelopen woensdag ook met de kinderen heb gemaakt. Wat waren ze enthousiast !
Wilma, bedankt voor het idee.

Dit heb je nodig: holle choco-eieren, repen chocola ,versiersels, kleine eitjes, kuikentjes (je kunt van alles verzinnen). Verder een appelboor, metalen (barbeque) pen en een pannetje met water om de chocola te kunnen smelten in een kommetje (zie foto's).

Verwarm eerst de appelboor voor in heet water en smelt een gaatje in het paasei. "Lijm" het ei nu op een stukje chocoladereep met gesmolten chocola. Lijm zo ook een dakje op het ei van twee stukjes reep.

De versiering kun je ook met gesmolten chocola vastplakken. Met de pen een gaatje prikken aan voor- en achterkant van het ei. Daar kun je dan een stukje satéprikker doorheen steken .


Na het knutselen gingen we lekker de tuin in. Sokken en schoenen uit, verkleden, een tent bouwen, lekker knoeien met water...
En op het laatst nog een knipplaat van albert heijn gemaakt.Wat een fijne middag was het !

Geen opmerkingen: