zaterdag 13 september 2014

Vrij weekend in Laag Soeren


Voordat we op vrijdagavond in ons huisje konden neerploffen was er heel wat aan vooraf gegaan....
's Morgens werkte ik de laatste wassen weg, maakte de badkamers schoon en verschoonde ons bed voor onze oppas. Ondertussen pakte Jeroen de auto in, wandelde met Boris en trof voorbereidingen om 1 van onze vier meisjes met de trein naar haar logeeradres te begeleiden om het weekend daar te kunnen zijn.

Na de lunch bracht ik Jeroen met M naar het station en maakte daarna de woonkamer aan kant.
Om 3 uur arriveerde ons oppasechtpaar en kwamen A en R uit school.
We gingen even gezellig iets drinken met elkaar en horen hoe hun dag was.
Daarna ging ieder weer z'n gang en normaal gesproken tref ik dan voorbereidingen voor het eten.
Afgelopen vrijdag werd er voor ons gekookt door de oppas....wat een luxe!!
Jeroen haalde ik om half vijf weer van het station.
Na het eten namen we afscheid van D en de oppas en vertrokken we met A en R om A eerst  naar huis te brengen. Vervolgens reden we door naar het logeergezin van R .
Om 19.45uur reden we richting Dieren...even helemaal vrij. De verantwoordelijkheid voor onze vier meiden delen we nu even met anderen.
Een mooi muziekje aan...even geen Nick en Simon , Mainstreet of Jan Smit, maar een ouderwetse opwekkings-CD......we zijn stil....de zon is bijna weg......Shabbat Shalom!
Liese(onze dochter) staat iets over half negen op het station van Dieren.
Zij vertrekt op 3 november naar Malawi voor haar studie. Nu nog een laatste mogelijkheid voor haar om een weekendje met ons weg te kunnen.
En dan ploffen we alle drie uiteindelijk met een bak koffie en een stuk zelfgebakken appeltaart (nam Liese mee) in een stoel neer.


Wat hadden we een fijn weekend...
's Avonds zakken we onderuit voor de tv. Even te moe om nog iets nuttigs te doen of veel te praten.
En dan lekker slapen met in het vooruitzicht dat we de volgende ochtend kunnen blijven liggen totdat we zelf wakker worden.
Daar zorgde Boris wel voor om 8 uur.
We ontbijten buiten en daarna worden de stoelen naar buiten gesleept.We eten nog een laatste stukje appeltaart en drinken koffie. Daarna vertrekken Liese en ik op een knalrode gehuurde fiets richting de Carolinahoeve. Jeroen gaat vissen. Eindelijk weer eens. In Lelystad was zoveel viswater, in Ede bijna niet....   


Vanaf hier heb ik bijna geen foto's meer van ons weekendje weg want mijn oude laptop begaf het vlak nadat ik de eerste paar foto's op google plus had gezet.
Zwart scherm en geen enkele beweging meer in te krijgen,
Nu heb ik een nieuwe laptop om de rapportages van de kinderen op te kunnen maken én te kunnen bloggen :)

Ons weekendje was verder heel geslaagd.
Op zondagochtend keken we naar Nederland zingt en namen tijd om stil te zijn en te genieten van alle rust.
Na de lunch maakten we een mooie fietstocht naar de posbank en maakten veel foto's :( allemaal dus weg!
De natuur is hier zó mooi!!
's Middags na het fietsen pakten we onze spullen weer in en maakten ons huisje weer netjes.
Klaar voor het weekend in oktober. Dan mag de houtkachel voor het eerst aan.
We zetten Liese weer op de trein en reden verwachtingsvol naar huis.
Daar stond het eten al voor ons klaar.

Inmiddels zijn we weer een week verder en hebben alweer zoveel beleefd met de meiden.
We maakten ups en downs mee, plakten pleisters, schreven 2 meisjes in voor dansles, gingen naar de bieb, maakten afspraken over ons volgende huis in Bennekom, deden BOODSCHAPPEN, monteerden een slot, zochten naar sleutels, keken met z'n allen naar the Voice of Holland, werd er een beugel geplaatst, scheurde iemand uit z'n broek, ging er een Mp3 speler kapot, werd er gezwommen, waren er nieuwe werkschoenen nodig, werd er een kamer veranderd, kwam onze coach langs van gezinshuis.com, hadden we overleg met onze gezinshuiscoördinator van 's Heerenloo, werd er weer reuzachtig goed gegeten, maakten de meiden hun kamers schoon, raakte de afvoer van de droger verstopt, vingen we een grote spin in de badkamer, werd er geappt en geskypt, werd er afgesproken met vriendinnen, maakten we mooie wandelingen met Boris en genoten we van het mooie nazomerweer.
  


 
   

7 opmerkingen:

Overthuis zei

Klinkt als een heerlijk weekend!

Aafke Dian zei

Heel erg leuk om te lezen <3 Liefs uit Zwolle

Linda zei

Lovely photos! Enjoy your day. :)

Trudy zei

Wat een leuk huisje daar in Laag-Soeren! En zo dicht bij ons huis ; ) Waren jullie soms in Dieren met Boris? Wij wandelen daar nl. ook regelmatig met Tukker. Lekker losloopgebied, heel fijn voor honden met zo veel energie!

It's me zei

Wat heerlijk zo'n weekend weg....kom je lekker van bij toch...?....ziet er gezellig uit hoor allemaal...!...liefs Ria...x!

marmarel zei

Wat een heerlijk inkijkje in jullie weekend weg en jullie gezinshuis! Wat ziet het huisje er gezellig uit! En zo te lezen hebben jullie af en toe een weekend eruit wel nodig, met alle hectiek van jullie nieuwe gezin. Even weer helemaal opladen. Gods zegen gewenst voor jullie samen!
Lieve groet, Marijke

Hoop voor ouders zei

Fijn om dit allemaal te lezen! En wat een gezellig huisje.