maandag 20 oktober 2014

Herfstvakantie.....Bij ons in Ede kregen we afgelopen vrijdagmiddag herfstvakantie. Dit was ook weer een logeerweekend voor de kinderen van ons gezinshuis en dus vertrokken de meiden weer naar hun logeerplekje.
Wij reden deze keer door naar Lelystad want Jasper was jarig (26 alweer).
Soms kun je iedereen zo missen en dan opeens ben je weer met t hele gezin bij elkaar en kun je weer even helemaal bijpraten....
Dit was een extra bijzonder moment omdat Liese voorlopig voor het laatst in Lelystad kon zijn want zij vertrekt op 3 november voor 3 maanden naar Malawi. Haar vijfde jaar voor geneeskunde zit er bijna op.    Liese en wij bleven slapen en 's morgens hadden Jasper en Leonie een lekker ontbijtje verzorgd.

Om een uur of 10 reden we vanaf Lelystad naar ons huisje op de "Jutberg".
Hier troffen we Tom en Heidy, onze buren uit Ede.
Tom en Heidy zijn allebei hulpverleners in de zorg en passen om de week op in ons gezinshuis, zodat wij naar onze kring kunnen van de kerk.
Zij mochten van donderdag op vrijdag in ons huisje......er kwam op vrijdag een app-je, of ze nog een nachtje langer mochten blijven omdat ze het zó naar hun zin hadden.
Dat vonden we zó leuk! We willen ons hutje graag met anderen delen. Daar word je zó blij van. Het was ook ons verlangen toen we de caravan kochten.....en ons gebed.


Tom en Heidy hadden aanmaakhoutjes gekocht en de kachel brandde al toen we aankwamen. Ook stond de koffie klaar. Wat een ontvangst! En wat hadden ze genoten. Het leek alsof ze een week weggeweest waren....Leuk !!
Kennelijk staat ons huisje op een bijzondere plek.


Om een uur of half drie arriveerden Janco en Wil....onze vrienden uit Lelystad. We hadden hier alle vier zó naar uitgekeken!

 

We huurden weer een aantal rode fietsen op de camping en genoten van een prachtige fietstocht én het lekkere warme herfstweer (t kon niet mooier)

 
Ja, ja, 't lijkt allemaal erg leuk in zo'n weekend, maar ik moest thuisblijven toen zij lekker gingen fietsen en gezellig doen met elkaar. Die vervelende rode fietsjes kan ik gewoon niet meer zien!!!! Stomme kleur voor in 't bos.

Ik zal toch eens met ze overleggen of ik de volgende keer ook een speciale oppas kan krijgen in Ede.....dat moet toch mogelijk zijn?.......duffe fietsjes.....

Nou ja, laat Boris maar even praten. Hij heeft z'n eigen bos naast de camping.
    

We kwamen aan bij de Carolinahoeve en dronken koffie op 't terras. Heerlijk in de zon.


Wim Kan kwam hier vroeger kennelijk ook regelmatig. Grappig!


Het duurde wel even voordat deze foto kon worden genomen. We probeerden alle windrichtingen.....


Daarna verder richting Posbank


De zon scheen zo mooi door de bomen....We hebben altijd zoveel met elkaar kunnen delen......samen gebeden, gelachen en gehuild. Soms is het moeilijk om zo ver bij elkaar vandaan te wonen.
Janco heeft een groot deel van zijn jeugd in Leuvenheim gewoond. Dat ligt vlakbij de camping.
Van hem kregen we onderstaand boekje. Gedrukt in 1970 of een paar jaar ervoor (dat konden we niet duidelijk terug vinden).  

Dit boekje zijn we thuis pas gaan lezen want onderweg hadden we onze privégids....

Nét voor de camping gingen we nog even in de zon zitten en een flesje water drinken bij deze geitenboerderij.
Deze bolderwagen werd vast nog rondgetrokken in de jaren 70.


We gingen uit eten in het restaurant op de camping.


En sloten de dag af met een mok thee in ons knusse huisjeDe volgende dag konden we ook nog een poosje buiten zitten.

Ja, mag ik nog even een paar zinnetjes toevoegen aan dit blog?
Want wat dat buitenzitten(liggen) betreft....het stikt hier van de rode mieren (ja, ook al rood) en die bijten me regelmatig in m'n.....
DuuuuuhsNu zijn we allemaal weer thuis en Boris geniet van alle aandacht die hij hier de hele dag door krijgt van de meiden.
Vanmiddag werden er spongebob-cakejes gemaakt.En de rest van de vakantie hoeven we ons ook geen moment te vervelen.
Morgen krijgt iedereen z'n kleedgeld weer en hebben we een soort "kledingvergadering".
Iedereen schrijft op wat er nodig is en dan natuurlijk uitkomen met het budget, dat is de sport.
Morgenmiddag gaan we de kleding kopen. Iedereen verheugt zich er natuurlijk op.
Verder hebben ze hun eigen plannen voor deze week. Logeren bij een vriendin, chillen(zoals ze dat noemen), uitslapen, op bezoek bij moeder, wandelen in het bos, een dag naar Walibi (gelukkig hoeven Jeroen en ik daar niet mee naartoe nu alles daar in  Halloweensfeer is)  of naar het Dolfinarium (daar gaan wij met 2 van de vier meiden heen).
En wat ook heel bijzonder is deze week : we krijgen a.s. donderdag de sleutel van het nieuwe huis al.
Het is zo fijn dat Liese nu al haar spullen vanuit Deventer in het nieuwe huis in Bennekom kan opslaan.
God voorziet steeds weer op een bijzondere manier. We zouden eerst pas in januari in het volgende huis kunnen en nu mogen we er op 13 november al in en krijgen we de sleutel op een wonderbaarlijk vroeg moment. Net voordat Liese uit haar kamer in Deventer gaat.


Jeroen gaat haar a.s. zaterdag helpen met de verhuizing en daarna gaan we met onze meiden voor het eerst hun nieuwe kamers bekijken en ons natuurlijk even uitleven in de sporthal!
Ons leven ziet er erg afwisselend uit.....vooral in de vakanties!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

wat moet ik hierop zeggen dienke? ik sta stil wat jullie allemaal doen voor de heer en je medemens...of wij zover komen weet ik niet...ik geniet van het lezen van je blogjes..bemoedigend en warm..en boris vindt ik een schattig hond...leuk dat je nu weer blogt,liefs van ons ❤

Trudy zei

Wat een heerlijk berichtje weer...en ik geniet met volle teugen van de gezichtsuitdrukkingen van Boris... Top en zo herkenbaar : )

Marja Verschoor-Meijers zei

Vooral in de vakantie ja, en wat een prachtige foto's heb je genomen zeg, genieten hoor!

Aritha zei

Mooie, intense blog heb je weer geschreven. Wel fijn om het hele gezin opeens weer bij elkaar te hebben hè? Gefeliciteerd met Jasper. jammer dat Liese over twee weken vertrekt maar zo gaat het vaak wel. Wat gaat precies ze doen in Malawi? Daarna is ze klaar met haar studie? Het leest fijn je blog , met die foto's erbij. Ik wens je nog een heel erg leuke week toe. Dikke knuffel en sterkte met al die uit-huis-vliegers. Dat ken ik wel, ja. leuk dat je zo vlak bij me bent gaan wonen. Kom een keertje koffie drinken! Dan gaan we naar De Heeren van XVII in Veenendaal. Daar heb je de lekkerste koffie!

It's me zei

Wat een heerlijke post zeg..echt genoten tijdens het lezen....liefs van mij...x!

Ron de Graaff zei

Goed om te lezen dat jullie af en toe er uit kunnen breken. Je hebt die momentjes van samenzijn nodig om bij te tanken en het op de lange duur vol te houden. M.n. de foto' s van de boom met schaduwwortels en de 4 paar voeten zijn leuk bedacht. Groet!

huis tjokvol zei

wat een heerlijke post om te lezen ik heb er echt van genoten,

Anoniem zei

These look like fun times to me.:-)
Thanks for sharing. ♥

Jerry E Beuterbaugh zei

"Tree of Life Homemaking" has been included in our A Sunday Drive for this week. Be assured that we hope this helps to point even more new visitors in your direction.

http://asthecrackerheadcrumbles.blogspot.com/2014/11/a-sunday-drive_9.html