dinsdag 24 februari 2015

Vakantietijd.....


De vakantieweek begon met ons vrije weekend en logeerweekend voor M en R.
Hier in ons huisje laten we even alles achter
We konden af en toe even met ons gezicht in de zon en hebben genoten van een klein roodborstje wat gewoon in onze buurt bleef zitten toen ie aan het eten was.


Zulke leuke beestjes om op de foto te zetten.


 We hadden met regelmaat ons houtkacheltje aan....


Maakten af en toe een wandeling met Boris (in de zon en in de regen) dwars door immens grote plassen en zompige bospaadjes.....

Op zaterdagmorgen kregen we een telefoontje van D dat onze kleine blauwe Diva dood in haar kooitje lag......hè wat een naar bericht, vooral voor D want die zou 'm het weekend verzorgen en juist nu ging Diva dood.
En voor Otto ook zo zielig want hij was juist zo dol op z'n vriendinnetje....
We besloten dat er na het weekend voor Otto weer een nieuw meisje gezocht zou worden.
Dat stelde D ook wat gerust.


We doken samen in ons moestuinboek en maakten een zaaiplan. 
We kunnen binnenkort beginnen met spinazie zaaien.....ben zo benieuwd hoe het zal bevallen om een groententuin te hebben in bakken i.p.v. in de volle grond.Na een erg fijne tijd in ons huisje vertrokken we op zondagmiddag naar Velp om even bij m'n moeder en haar vriend Ton langs te gaan.

Om een uur of vijf waren we weer terug en troffen daar een beetje sippe Otto aan.
Na het eten werd R weer thuisgebracht door haar logeergezin en moesten we natuurlijk vertellen dat Diva was dood gegaan.
R helemaal in tranen.....krijgt Otto er wel weer een vrouwtje bij want nu is hij heel zielig, hij mist Diva ontzettend, dat kun je wel zien.
Dat zagen we inderdaad. Otto zat steeds in een hoekje en liet steeds een zielig piep piep horen.
Opnieuw een zielige Otto dus en opnieuw een plan om op maandag een parkiet te gaan kopen.
Op maandag bleek dat er geen parkieten waren in de dierenwinkel....zowel in Bennekom als Ede....uitverkocht!! 
Jeroen zocht op internet en vond een vogelhandelaar in Veenendaal.
Hij ging op pad en kwam uiteindelijk terug met Diva II, deze keer draagt ze een groen jurkje.
Of zal Otto denken dat Diva I haar haar heeft laten verven?
In ieder geval is Otto op dit moment alweer druk aan 't knuffelen met z'n nieuwe vriendin en 't zielige piepen is opgehouden.Vanmorgen kwam onze gezinshuiscoördinator langs voor R. Ze hadden samen een gesprekje voor de aankomende planbespreking. Voor ieder kind wordt er elk jaar een plan geschreven met belangrijke doelen waaraan we kunnen werken en alle ontwikkelingen die er zijn geweest de afgelopen tijd. Het geeft een duidelijk inzicht wat er allemaal gebeurt rondom een kind.


De rest van de ochtend heeft R zich bezig gehouden met het invullen van een nieuwe agenda en ik heb cirkels geknipt van allerlei karton om later buttons van te kunnen maken op onze open dag (zie link van het gezinshuis links op m'n blog)
Gezellig om zo samen bezig te zijn.
M kwam vanmiddag weer aan op 't station vanuit A'dam en D was gewoon naar de zorgboerderij.
Even alleen met R dus...alle aandacht voor haar.
We hebben samen roombroodjes gemaakt en kleurplaten voor volwassenen gezocht en geprint.
Voorlopig kunnen we kleuren!
Op dit moment is iedereen weer thuis.
R wil straks graag met mij samen koken.......we gaan Boboti maken. Ik ken het niet maar R heeft het gekozen omdat ze het vaak aten in het vorige gezinshuis en ze vond het heeeeel lekker.
Bij uitzondering maak ik af en toe gebruik van pakjes en zakjes bij het koken.
In dit geval vind ik het belangrijker dat een kind komt met een idee dan dat het allemaal super verantwoord is. De roombroodjes waren dat ook niet echt, maar ze waren wel verrukkelijk!
Zo zijn we lekker aan het rommelen in de vakantie.
Ben benieuwd welke ideeën er nog meer naar boven gaan komen.

GROETJES!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Is A your daughter or son? I'm not sure. I will have to learn who the initials stand for. Is A in a school for those in Crisis? I'm sorry I don't understand, but hope everything is okay~

I wanted to tell you I have a blue bird and a green bird too. They are brothers. I call them Blue Birdy and Green Birdy. LOL I love them~!

Glad you had a nice vacation. I am so sad you lost your little bird. I know I would be so sad.

Take care my friend!!! Hugs~

Jo en joh zei

Leuk zo'n rol gordijn, ik zie het nu beter. Prachtig. Zelf koop ik een oud groot rolgordijn. Als je het onderste deel eraf k ipt hou je nog een mooi schoon rolgordijn over. Kost bijna niks. Lekker zo even genieten en onthaasten. Lekkere broodjes. Ben benieuwd naar het recept boboti nooit van gehoord. Fijne avond.

Anoniem zei

Wat sneu van de parkiet. Wel een prachtige roodborst op de foto! Wij hebben een roodborstje in de tuin die ook heel dichtbij komt en heel stil zit, kan daar erg van genieten.
Leuk, zelf roombroodjes maken. Ja, genieten van eten heeft soms voorrang op verantwoord eten.Vaak kan het gelukkig allebei ;-)

huis tjokvol zei

ach wat sneu van diva,hopen dat diva 2 langer mag leven,een heerlijk blogje weer,

gr yvonne

Crafts 'n' Skills zei

Wat een verhaal (verhalen) weer! Dankbaar dat we nog steeds mee mogen lezen..
Benieuwd naar jullie bakken-experience!

grandma zei

Wat een gezellige blog heb je Dineke! Jullie zullen heel wat avonturen beleven met jullie gezin. Wat fijn dat kinderen een warm nest bij jullie hebben :)

ღ Haal adem! zei

Jammer dat het niet haalbaar was voor A. Het zou zo mooi geweest zijn. Maar soms moet je de knoop doorhakken. Loslaten is een kunst, die we maar moeilijk leren.

Mooie natuurfoto's. En wat een leuk houtkacheltje. Die heb je nog wel nodig.