maandag 3 augustus 2015

Eerste zomer in Bennekom


We ontdekken hier in de buurt steeds weer leuke plekken waar we met de kinderen heen kunnen gaan.
Afgelopen zondag fietsten we naar de panoramahoeve. Een prachtig tochtje door het bos en dan ben je bij een leuke houten speeltuin, kinderboerderij en pannenkoekhuis.
Voor de pannenkoeken kwamen we niet maar wel voor de echte milkshakes......


In het weekend was het nog niet zo warm natuurlijk en waren we zoveel mogelijk buiten.
Nu is dat een beetje anders. Vooral voor Boris...met z'n donkerbruine vacht is het veel te heet in de zon en zelfs binnen in huis loopt ie met z'n ziel onder z'n arm. Hij probeert allerlei lighoudingen uit en zucht wat af op een dag.
We hebben een speciekuip voor 'm gekocht. Als hij 't te warm krijgt gaat hij er helemaal opgerold in liggen.

We hebben voor het eerst ontdekt dat ie dat leuk vindt toen hij een dagje aan het spelen was op de zorgboerderij in Lelystad.....Deze foto kregen we toen opgestuurd Ha Ha.


Binnen is het best uit te houden hoor. In dit huis is op iedere slaapkamer een airco.....ontzettend lux dachten we in de winter, maar nu snappen we waarom die dingen er zitten. Er is boven alleen een plat dak dus het wordt erg warm op de bovenverdieping. 
Dus vlak voor bedtijd worden de kamers lekker koel geblazen....


In de tuin staat een lekker bad waar R het liefst in rond dobbert totdat het bedtijd is.


Onze parasol hebben we aan de kippen uitgeleend want die waren gisteren aan het demonstreren.....ze zouden in LEGSTAKING gaan als er geen schaduw geregeld werd..of hadden we liever gebraden kip en een gebakken ei?....meteen hun wens ingewilligd want er gaat niets boven een lekker vers eitje wat je zelf nog kunt koken.


Ook J en de dames hebben zo hun wensen....het woord is waterijs en liefst meteen als ze thuis komen uit school of werk.
Maar vanochtend was er niet één ijsje te bekennen in de supermarkt. Er was sowieso veel op.
Ik vind dat wel een uitdaging..... We zijn er zo aan gewend geraakt dat alles er altijd gewoon is.
Dus i.pv. kant en klare waterijsjes, gewoon weer plastic bekertjes gevuld met limonade en die in de vriezer gezet. Onze eigen kinderen deden dat ook vaak.In de keuken lijkt het wel een badhokje. Hier mogen ze met hun natte spullen komen en dat is dan ook te zien aan het eind van de dag.
Heerlijk dat het zomer is en mooi weer. We leven dan toch een beetje makkelijker. Ook met het eten doe ik het niet zo uitgebreid. Gisteren had ik 's middags al een koude paste salade gemaakt met verse zalm erdoor en vandaag maak ik een koude rijstsalade met kipfilet en allerlei soorten groenten erdoor en rauwkost....en dan lekker een stuk meloen erbij en iedereen zit weer te smullen.

Ga daar maar eens aan beginnen want dan is dat maar weer gedaan....
Fijne zomerse avond toegewenst!10 opmerkingen:

huis tjokvol zei

heerlijke zomerse plaatjes,geniet van de zomer,

It's me zei

Zeker genieten ...het warme weer....zit de hele dag al buiten vermaak me prima...zaterdag moet ik wel weer werken en juist dan word het superrr heet....denk dat we wat eerder dichtgaan dan normaal hoor.....het is Nina niet te doen in een kas werken.....liefs geniet!!...Ria...x!

Pippa's Hus zei

Het ziet er gezellig uit bij jullie, heerlijke zomerse plaatjes. Jullie gaan goed om met de warmte. XX Esther

Jo en joh zei

Wat een hitte. Leuke foto van de hond in de kuip. Karnemelk was ook niet aan te slepen in de winkels. Een tandje lager dan maar.

Alex zei

Oh you are having lovely summer days too! I feel sorry for poor hot Boris, those pics just melt my heart! He loves his cool tub!
Popsicles and ice lollies...the kids love them :)
Have you tried making frozen half bananas on sticks?

X-ist in christ zei

Gezellig geschreven! R kan ook bij ons dobberen in ons zwembad volgende week! Wij hebben net gisteren een bad gekocht van 3m doorsnee. xx

Aritha zei

Dieneke, ik ben aan het opruimen en vond iets dat je misschien wel leuk vindt. Ik stuurde je een mail.

Denise zei

bless you dear.

Ron de Graaff zei

Het is altijd gezellig om je blogs te lezen en vooral te bekijken door de sfeervolle foto's. De eerste zomer ... De tijd gaat snel als je zo druk bent. N.a.v. je opmerking 2 blogs terug m.b.t. 'het goede werk' wat jullie mogen doen: het klopt dat we leven vanuit genade. Maar we waarderen zo het 'waardevolle' werk wat jullie mogen doen ;-) Een hartelijke groet.

Anoniem zei

leuke foto's