vrijdag 29 januari 2016

Veel gebeurd in januari


Op 14 januari mochten we de eerste bezoekers ontvangen in het inloophuis......


Inmiddels zijn we met zo'n 10 vrijwilligers om in tweetallen de bezoekers te kunnen ontvangen en te helpen in het winkeltje.

.
Jeroen schuift ook regelmatig even aan bij de koffie en ik ga ook af en toe even langs als ik niet officieel aan de beurt ben als gastvrouw (zo hebben we onszelf maar genoemd).
Het winkeltje begint wat te groeien. We hebben van alles en nog wat gekregen, waaronder stellingen en boekenkasten en zo kunnen we al heel wat uitstallen.
Steeds komen er weer enthousiaste bezoekers met ideeën.
Binnenkort gaan we met een paar vrouwen naar Garderen om een winkel met tweedehands spullen te bezoeken. De winkel heet shop 4 nop en hanteert een ruilsysteem. Misschien is dat ook iets voor ons....we krijgen een rondleiding en uitleg over de formule. Er komt dus geen geld aan te pas en dat spreekt me enorm aan. In hoeverre vertrouwen we met elkaar op God om toch genoeg giften te ontvangen om het inloophuis en de winkel te kunnen voorzien van de basisbenodigdheden? Brandstof voor de kachels, thee en koffie? Ben benieuwd hoe alles zich gaat ontwikkelen.

Shop 4 nop is ook te vinden op facebook.
Het inloophuis is ook al eens gebruikt door de tieners van de kerk.
Heerlijk om met elkaar te kunnen zitten en daarnaast te sporten in de sporthal.
Wat hebben we toch een raar huis hè?


We hadden ook weer een vrij weekend in ons huisje.
De kinderen waren allemaal weer naar hun vaste logeeradressen en Aafke was thuis in Bennekom bij D en P.
 We hebben lekker veel gewandeld en gelezen. Steeds weer heel bijzonder om hier te kunnen zijn.


We zagen voor het eerst een groepje wilde zwijnen. Er is maar één foto redelijk scherp geworden want ik stond te beven als een rietje vlak voor die "wilde" zwijnen.
Held op sokken....

De volgende morgen lag er een flinterdun laagje sneeuw.
Jeroen vertrok al vroeg in het donker naar Bennekom om gitaar te spelen in de dienst.
Ik was heerlijk alleen en kon genieten van de stilte, m'n bijbel en het uitzicht....Toen Jeroen weer thuis was maakten we nog een mooie wandeling.....én bereidden we ons al vroeg voor om weer terug te rijden naar Bennekom.
Op zaterdag was mijn moeder opgenomen in de Klinkenberg in Ede omdat haar vriend hartproblemen had gekregen en de verzorging van mijn moeder niet meer aan kon.


We maakten het huisje weer schoon en vertrokken naar Ede.

Voor ons echt even omschakelen, maar voor mijn moeder natuurlijk nog veel meer. Ze moest van het ene op het andere moment uit haar vertrouwde omgeving weg.
Toen we bij haar kwamen was het dan ook geen vrolijke ontmoeting. Jullie kunnen me hier niet zomaar neerzetten...ik ga weer terug....de buurvrouwen kunnen me wel verzorgen....ik ben toch zeker zelf de baas. We hebben het een poosje aangehoord en toen hebben we gevraagd of ze zin had om mee naar Bennekom te gaan. Het werd uiteindelijk een gezellige middag en m'n moeder heeft ook nog zitten smullen van een maaltje boerenkool met worst.
Nu woont ze er alweer twee weken en begint het heel langzaam wat te wennen.
Gelukkig is haar vriend weer in staat om haar regelmatig te bezoeken.
Nee ouder worden is niet altijd even makkelijk......zeker niet als je beseft dat je dement aan het worden bent.
In ieder geval vind ik het heel fijn dat ze nu zo dichtbij woont en dat ik zomaar even tussendoor bij haar langs kan gaan. We hopen dat er snel een plaatsje vrijkomt in verzorgingshuis Bethanië in Ede
want daar staat ze sinds oktober ingeschreven.
Afgelopen maandag ben ik samen met J bij haar op bezoek gegaan want hij had een studiedag.
Het was prachtig weer, dus konden we op de fiets.
Mijn moeder vond het wel gezellig om hem op bezoek te hebben. We gingen samen met mijn moeder naar beneden om de post op te halen en J bleef maar om de rollator heendraaien en zei steeds:
Sophia ook rennen, jij rennen? Hij wilde zo graag die mooie wielen wat harder zien draaien.  Mijn moeder moest ontzettend lachen want dat is echt niet meer haalbaar......
12 opmerkingen:

Denise zei

nice update

Jedidja zei

Moeilijk voor je moeder om een stap achteruit te doen. Ik wil graag voor haar bidden. Ben benieuwd naar je winkel en inloophuis. En dat wilde zwijn? Ik zou hard weggelopen zijn. Brrr ...

RiaN zei

ik hoop toch gauw eens te komen kijken naar jullie inloophuis / winkel, en zwijnen? wat zijn ze groot hè.

Pippa's Hus zei

Dat was fijn even bij lezen. XX Esther

It's me zei

Wat een zorgen kun je hebben om je moedertje he?...begrijp het zo goed....wat een gezelligheid weer allemaal ...liefs fijne week Ria x

from our home ✂ to yours zei

Hello dieneke is een tijdje geweest, ben terug in blogland en hoop te blijven, is allemaal druk geweest hier, maar kijk naar om weer de draad terug te pakken, en jou blogjes te lezen...groetjes soraya

Dieneke zei

Wat leuk Soraya, heb je blog gemist!
Ik zal je weer op m'n leeslijst zetten.

Dieneke zei

Je bent van harte welkom! !

Dieneke zei

Leuk dat je een keer langskomt!

Ron de Graaff zei

Bij het zelf (iets ;-) ouder worden, kunnen de zorgrollen zich omkeren. Sterkte daarin. Een flink aantal jaren terug (toen ik iets minder oud was :-( werd ik achterna gezeten door een wild zwijn omdat ik te dichtbij haar jongen kwam. Geheeld ongevaarlijk is het dus niet.

Jo en joh zei

Leuk zo'n winkel, ik hou daar van. Jammer voor je dat je moeder dementeert, hopelijk komt er snel een plaatsje voor haar vrij.

Anoniem zei

I don't think I would want to meet up with a wild boar! Very scary! Beautiful photos of the woods. :-)