vrijdag 20 mei 2016

Gezellig weekje....

 
Door het lekkere warme weer van de afgelopen tijd nam de tuin een groeispurt, zodat we al heel snel van allerlei bloemen konden genieten.

 
Voor mij een reden om weer eens een collage te maken

 
In de moestuin staat het er ook goed voor. We hebben zóveel sla en rucola dat we de kippen af en toe ook een lekker tussendoortje geven.


 
Op eerste pinksterdag gingen we met z'n allen naar de ochtenddienst bij opwekking.....
D vroeg steeds weer of we toch konden gaan. De laatste tijd is ze veel aan het nadenken over God en heeft allerlei vragen over ons geloof in de Here Jezus.
Ze wilde graag dat we uit de Bijbel lazen aan tafel en wilde zelf ook een ECHTE Bijbel kopen want nu had ze alleen maar een kinderbijbel.
Ze had al op de website gelezen dat er bij opwekking allerlei bijbels te koop zouden zijn.......maar we konden daar niet goed slagen.....wat een enorme drukte!
We besloten er één in Ede te gaan kopen na Pinksteren en er dan rustig de tijd voor te nemen.  
  
 
Op tweede pinksterdag stelde M voor om te gaan fietsen naar Ederveen.
Hier woont een vriendin van haar en ze wilde ons de mooie route erheen laten zien, maar ook laten ervaren hoe ver het is!!!!!
Nou en dat was het hoor.
We gingen gezellig picknicken in een weiland. Toen we net zaten en de eerste happen van ons brood hadden genomen, begon het te gieten. Dat vind ik nou net de leukste momenten van zo'n tochtje....kijken hoe iedereen reageert....J: ikke huis, niet leuk! R: nou, lekker hoor, picknicken in de regen! M: m'n telefoon wordt nat.....ach ja, het valt ook niet mee om 5 minuten in de regen te zitten terwijl je je brood eet. We reden via een kortere weg naar huis en al snel begon de zon weer te schijnen en wilde iedereen dolgraag een ijsje kopen.
Laten we nou net langs een AH komen. Doos ijsjes gekocht en lekker in de zon opgegeten! Ze waren de bui alweer vergeten en vol goede moed fietsten we het laatste stukje terug naar Bennekom.


 
 Trots op jullie, meiden!!!!!

 
J hobbelt steeds prinsheerlijk mee in het fietskarretje. Jeroen heeft het karretje vorige week laten repareren en nu gebruiken we het weer volop! J kan makkelijker mee én ik doe alle boodschappen er weer mee, net zoals jaren geleden toen we nog geen auto hadden.....
Met droog weer rij ik de kar met boodschappen zo naar binnen. Het scheelt me een hoop gesleep!


Thuis hebben we lekker in de tuin en kas gewerkt. J wil altijd graag meehelpen.
De tomaten, augurk en komkommer kregen allemaal hun eigen zakje potgrond.....en nu maar groeien!


Gisterochtend, vóór schooltijd, maakte ik jam met J.
De schone aardbeien in de zeef gooien en draaien was precies een leuk klusje voor hem.

 
 
Wat betreft het inloophuis en Shop 4 Nop: we zijn lekker bezig met alle voorbereidingen voor de opening op 28 mei a.s.


Vanmorgen hadden Jeroen en ik onze vrije ochtend. We maakten deze keer een fietstocht naar Wageningen én een mooie wandeling naar de Rijn.
We zijn steeds weer verrast door de prachtige natuur waar we nu zó dichtbij wonen.
 
Psalm 19 vers 1
De hemel vertelt God's eer,
het gewelf verkondigt het werk van Zijn handen
 
 

4 opmerkingen:

Pippa's Hus zei

Die gouden regen is echt prachtig! Wij wilden ook nog wel een dagje naar Opwekking maar vanwege het weer niet gedaan. Zoonlief is het hele weekend geweest en vond het fantastisch! (Maar wel heel erg koud. ;-)) XX Esther

Anoniem zei

Your wisteria is so pretty! I haven't ridden my bike in a long time. Our dirt road is not good on the tires, but I think I may have to air them up again and give it a try. :-) Enjoy your weekend! ♥

marijke zei

Hoi Dieneke,

Dank voor het delen van jouw gezellige week. Op 1 of andere manier proef ik altijd zoveel warmte in jouw blog.

It's me zei

Heerlijk weer even te horen hoe fijn de week weer was...fijn toch ....wij hebben een heerlijk weekend Friesland achter de rug....daar knapt een mens van op liefs fijne week van mij x