maandag 30 mei 2016

Veel emoties in één week.


Vorige week dinsdagochtend besloten Jeroen en ik lekker vroeg met Boris naar het bos te gaan. Hij kwam weer heel wat vrienden tegen en het is steeds weer zo leuk om ons beestje daarvan te zien genieten. Spelen met andere honden is z'n lust en z'n leven.
Hoe vervelend sommige honden ook zijn en zijn drukte maar niks vinden, hij blijft ze uitdagen om te komen spelen. Tja en dan krijg je natuurlijk af en toe een grauw......
De dames op de foto hadden helaas geen hondje bij zich alleen een klein laddertje......
Jammer Boris!Op dinsdagmiddag ging ik naar mijn moeder in Bethanië. Het was inmiddels lekker weer geworden dus konden we mooi een eindje wandelen.
Mijn moeder heeft sinds een paar weken een rolstoel om naar buiten te kunnen, want lopen gaat bijna niet meer. Alleen wat kleine stukjes binnenshuis gaan nog redelijk.
Als ik dan zo met haar rondloop dan raakt me dat.
Een paar jaar terug stapte ze zelf nog op haar fiets en kon alles nog doen wat nodig was en nu kan ze bijna niets meer.
Ze is zo kwetsbaar nu .....ze is heel magertjes geworden en ziet er zo breekbaar uit.
Ik ben blij dat ze nu zo dichtbij woont want dan kan ik haar vaker zien en een beetje voor haar zorgen.
We vonden een terrasje in de zon waar we samen koffie dronken. Ze zat zó te genieten in de zon. Even weg uit dat huis zegt ze dan. Ik kan me dat zó voorstellen ........
 

Thuis vind ik even rust door lekker een poosje uit het keukenraam te staren naar één van onze kippen die het aan de stok heeft met een dikke duif.
Lekker simpel.....

En toen was het al snel weer woensdag.
Weer een bijzondere dag want we gingen met de kring van onze kerk naar een verzorgingshuis in de buurt om met dementerende ouderen te gaan wandelen. De meiden mochten ook mee en dat wilden ze maar wat graag.
Jeroen bleef thuis bij J en ik mocht met de dames op stap.
Wat was dit leuk om te doen met elkaar. Maar ook hier kwamen de emoties flink los. R heeft een dementerende opa die ze nooit meer ziet en ze moest huilen toen ze een meneer zag die er best veel op leek. Tijdens het wandelen kwam ze gelukkig weer wat tot rust en liep gezellig te babbelen met allerlei mensen.Op donderdag hadden we ons jaarlijkse etentje van 's Heeren Loo voor alle gezinshuizen.
Jeroen speelde samen met L een paar stukjes op de gitaar . Jeroen heeft L een jaar lang les gegeven en nu speelden ze samen al een aantal liedjes.....
Als ik Jeroen dan zo bezig zie dan ben ik zo blij voor hem dat hij eindelijk werk doet waarin hij helemaal tot z'n recht komt! Weer emoties dus....blijdschap!


J vermaakte zich kostelijk met L, een jongetje wat hij kent van school. We gaan ervoor zorgen dat ze een keer samen kunnen spelen na schooltijd...


Op vrijdagmorgen begonnen we, met verschillende vrijwilligers van het inloophuis en winkeltje, alles klaar te zetten voor de opening die voor de zaterdag op het programma stond.
Van een oude dame kregen we een grote hoeveelheid echte engelse kopjes met gouden randje en allerlei gebaksbordjes en een theepot.
We bereidden ons voor op een soort high tea voor de bezoekers.


 We zetten een partytent op en deden de afwas


 En dronken koffie met elkaar.....


Uiteindelijk stond alles klaar om mensen welkom te heten voor de opening van Beth Berèchem én Shop 4 Nop Bennekom, maar daarover meer in een volgend blog!


Even genoeg voor vandaag

6 opmerkingen:

Marleen zei

Gefeliciteerd met de officiële opening!! De kroon op jullie prachtige werk!

Ron de Graaff zei

Leuk om te lezen Dieneke. Jullie zijn wel echte duizendpotigen :-) Veel zegen toegewenst!

Alex zei

I can understand you feeling emotional about all these things!
Xx

huis tjokvol zei

wat een mooie maar volle week,leuk om te lezen weer

Pippa's Hus zei

Wat een fijne afwisselende week met alle emoties vandien. Gefeliciteerd met de opening. Ik ben benieuwd naar wat foto's! XX Esther

It's me zei

Wat een heerlijke week .......liefs Ria x