woensdag 29 juni 2016

Een goede start van onze tweede zomer in Bennekom......
De tweede zomer hier in Bennekom begon met een aanrijding.....oeps!
D belde vanaf de zorgboerderij dat ze was aangereden op een rotonde in Ede.....ze had wel voorrang, maar was als een speer de rotonde opgereden met haar elektrische fiets.....en toen opeens BAM.....dikke, blauwe elkel, naar de huisarts en foto's maken in het ziekenhuis.....niets gebroken, maar wel heel erg geschrokken natuurlijk en ook veel pijn. Er werd een drukverbandje aangelegd en iedereen wilde natuurlijk het verhaal horen....
Om een uur of 8 ging de bel en wie stond daar voor de deur met een grote aardbeientaart? De meneer die haar 's morgens op de rotonde van haar fiets gereden had. Wat aardig!


En zo zaten we opeens aan de taart met z'n allen!


Deze week hoorde M dat ze geslaagd was voor 3 certificaten dus werd het tijd om de vlag weer eens te hijsen....ze weet nu hoe dat gaat. 
Deze keer een vlag van school...... 
Afgelopen vrijdagavond hadden we op D haar werk een zomerfeest. Spelletjes doen, eten met elkaar en een rondwandeling maken langs de tuintjes....


Maar er werd vooral gebruik gemaakt van een grote trampoline !We werden tijdens de wandeling toegezongen door een klein koortje.....

Voordat we gingen eten werden we eerst uitgedaagd om over een vuurtje te springen. 
Dit schijnt al jarenlang een traditie te zijn bij Makandra (de zorgboerderij).....je moet er maar op komen.Na het eten was er een stroobalendans (ipv stoelendans)... En omdat D met een zere voet zat, mocht zij uitleggen hoe het spel in z'n werk ging...P kwam een heel eind, maar heeft uiteindelijk niet gewonnen.


Op zaterdag deden we het lekker rustig aan en op zondag gingen we na de kerkdienst met z'n zessen richting Duitsland, naar m'n zus en zwager en hun drie kinderen. J stond de hele tijd voor vertrek al te springen, zo graag wilde hij erheen.
Bernhard had een grote appeltaart gebakken mjam en een Duitse gewoonte is om de taart gewoon in één keer met elkaar op te eten.....dat bleek niet zo lastig te zijn.......  


Ze wonen in Kleve op een mooi plekje in een soort bungalow die ze helemaal hebben opgeknapt. 


De enorme tuin is een speelparadijs voor kinderen...We hadden een gezellig middagje met elkaar en reden om een uur of vijf weer terug naar Bennekom.
Onderweg onweerde en regende het, net zoals op de heenreis, maar in Duitsland hadden we stralend weer. Geluk gehad dus! 

Inmiddels is het woensdagmiddag en hebben we alweer veel meegemaakt. Bezoek aan m'n moeder, Jeroen en M op bezoek bij een woonvorm voor kamertraining in Amsterdam, een certificaatuitreiking op de school van M, gesprek met de orthopedagoog, gesprek op de school van R, cadeautjes gemaakt voor alle vrijwilligers van het inloophuis en vanochtend in Shop4Nop "gewerkt".
Vanmiddag deed ik alvast de boodschappen t/m het weekend want morgen staat er een gesprek met onze gezinshuiscoördinator op de planning. Altijd erg gezellig om met haar te praten.
Zo zijn we met elkaar bezig aan allerlei afrondende dingen voordat de zomervakantie van start gaat.
R heeft morgen al een dagje vrij en op vrijdag een schoolreisje en M heeft ook veel leuke dingen te doen op school.

Tussen de bedrijven door zoek ik graag de rust en stilte op in m'n tuintje of de kas, of 's morgens heel vroeg als iedereen nog slaapt..... De lathyrus bloeit inmiddels zó mooi en versprijdt een heerlijke zoete geur.....straks even een bosje voor binnen plukken. 

                                
Aankomend weekend is het alweer vier weken geleden dat we in ons houten huisje waren, dus het is bijna weer zover om even helemaal niets te hoeven ........ wordt vervolgd! 

15 opmerkingen:

Jasper zei

Leuk om te lezen MAM!!!!
Lekker weekje gehad zo te zien haahah
We houden van jullie!
groetjes Jasper, Sari en de Baby ;)

Aafke zei

Wat een belevenissen zeg! Die D. ben benieuwd naar haar verhaal ;)
tot vrijdag, xxx Aafke

Dieneke zei

Lieffff

Dieneke zei

Spectaculair!!

jokedej zei

Wat leuk om jullie belevenissen te lezen .Beterschap met je been.

Marja Verschoor-Meijers zei

Wat leuk weer die foto's, ziet er zo gezellig uit! Beterschap met de enkel...

Sanne zei

Wat heb ik zitten genieten van al je prachtige foto's.
Ik werd er gewoon blij van....

Anoniem zei

I'm so sorry. Praying the ankle is better soon. ♥

Alex zei

Poor ankle ~ thank goodness its not broken! I managed to work that our before translation, the word is the same! I am noticing many words the same or recognisable, it's fun!
Pretty midsummer party pictures and I love the new banner!

Liese zei

Wat leuk weer om te lezen! En vooral ook leuk om de foto's te zien. Genieten <3

marmarel zei

Wat een schrik, beterschap voor de enkel van D, en gefeliciteerd voor M!
Heerlijke foto-serie!
Groetjes, Marijke

It's me zei

Wat een gezelligheid allemaal.......beterschap voor haar voet liefs Ria x❤️

Pippa's Hus zei

Heel veel beterschap! XX Esther

huis tjokvol zei

oei dat was schrikken zeg,gelukkig viel het mee met haar voet,heerlijk blogje weer

Jedidja zei

Gefeliciteerd M! Wat een opluchting. En voor M, die enkel is echt schrikken. Gelukkig niet nog erger. Leuke fotoserie. Dat feest, de taarten en vooral die geweldige grote tuin in Duitsland.

Eh, jij hebt toch zeker ook meegedaan aan vuurtje springen?! Ja ik wil graag koffie met je drinken. Dat wil ik nog steeds :-)