zaterdag 12 november 2016

Terug naar onze bestemming.....


Na lange tijd weer eens bloggen! Het is zo leuk om te doen, maar alleen als er inspiratie is en de woorden en plaatjes als vanzelf verschijnen! Nu lijkt dat weer zo'n moment.
Als ik zo achter m'n laptop zit weet ik nog niet eens precies wat er zal komen, alleen dat het deze keer zal gaan over Jezus. 
Hij heeft mijn Hart opnieuw zó diep geraakt met ZIJN liefde, dat ik er gewoon wel over schrijven moet.

We zijn lid geworden van de Vrije Evangelische Gemeente hier in Bennekom en ik weet dat God me
iets teruggegeven heeft wat onderweg was blijven liggen.
Een plekje in ZIJN grote kudde, de Gemeente.
Nu zul je denken.....maar dat hangt toch niet van een lidmaatschap in een Gemeente af? Nee hoor, daar hangt het totaal niet van af, maar het hing af van mijn eigen houding t.o.v. de Gemeente waarvan de Here Jezus zelf het Hoofd is.
Durfde ik het opnieuw aan om me te verbinden aan een groep onvolmaakte mensen, net zoals ik zelf ben?
Durfde ik het aan om me weer te voegen in een bepaalde structuur?
In de vorige gemeente liep ik een fikse wond op die nog maar net genezen was en dat feit bezorgde mij een kritische houding.
Wat ging ik veel opmerken wat niet helemaal fijn was.....
Maar Jezus kijkt heel anders en Hij liet mij opnieuw zien en voelen dat Hij onvoorwaardelijk van mij houdt en in ALLE omstandigheden heel dichtbij is.
Ik hoorde ZIJN zachte stem die zei: "Ga op zoek naar alles wat mooi en goed is in de gemeente"
Daar ging ik voor bidden en als eerste meldde ik me aan voor de bijbelstudieavonden.
Wat een verademing! Samen zingen en lezen uit de bijbel, kwetsbaar durven zijn.
Een van de eerste vragen daar was: Wie is Jezus voor jou?
Wat mooi....daar wilde ik zó graag over vertellen. Het deed me zó goed om met elkaar weer bij de kern van alles te komen: Jezus, die het Hoofd van de Gemeente is!
Hij is de goede Herder, Hij houdt zóveel van de Gemeente, dat Hij Zijn leven ervoor gaf!


Toen kwam opnieuw de vraag of we lid wilden worden van deze gemeente......er werd ook gevraagd of ieder nieuw lid een kort getuigenis wilde geven.
"Heer, wat heb ik te vertellen? Ik wil niets over mezelf vertellen"
Het antwoord kwam snel: "Dat hoeft ook niet! Vertel alleen over MIJ. Ik wil alleen jouw hart, verder niets"
                               
 
Toen was dat weer heel duidelijk voor mij: Het gaat om Jezus alleen en niet om mij, niet om mensen! Ik wil Hem dienen in de Gemeente!

Twee weken geleden werden we lid en ik weet dat ik iets heel kostbaars heb teruggekregen, wat onderweg was zoekgeraakt.
Een plekje waar ik mag uitdelen van wat ik heb gekregen en waar ik veilig ben omdat Jezus aan het roer staat.
En wat het huis betreft:
We wachten op een datum om het koopcontract te mogen gaan tekenen.......
De Nieuwe Bijbelvertaling: Matteüs 6: 25-34
25 Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding? 26 Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij? 27 Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één el aan zijn levensduur toevoegen? 28 En wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld. Ze werken niet en weven niet. 29 Ik zeg jullie: zelfs Salomo ging in al zijn luister niet gekleed als een van hen. 30 Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de oven gegooid wordt al met zo veel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen? 31 Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?” 32 – dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. 33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 34 Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.


 We vertrouwen erop dat God zal geven wat nodig is!
    

4 opmerkingen:

Jedidja zei

Dank je wel voor je openheid. Ik zou daar echt over door willen praten. Zoveel herkenning. Dank je wel voor je mooie blog! Ik bid voor een plek om te wonen voor jullie. Hij weet wat Hij doet.

Lineke vr53 zei

Wat mooi en dapper om weer een nieuw Huis(gemeente) te bewonen

It's me zei

Wat mooi Dieneke ...God zo te voelen....liefs van mij...❤️

Pippa's Hus zei

Wat bijzonder en wat fijn dat je weer een plekje hebt gevonden. Ik bid jullie veel zegen toe. (En vanmorgen tijdens mijn stille tijd las ik precies het stukje wat jij nu plaatst uit Mattheus, mooi he?) XX Esther