dinsdag 2 mei 2017

Weer lekker veel te vertellen....
Wat waren er veel zegeningen de afgelopen tijd! Om stil van te worden en dankbaar te zijn.....

Allereerst kon ik gaan oefenen met het bakken van ons dagelijks brood. Wat leuk was dat! Ik begon met tarwebolletjes en ik heb daarna nog allerlei andere broden gemaakt. Goed gelukt tot nu toe en erg leuk om de nieuwe technieken toe te passen. 
Op vrijdagavond arriveerden Bram en Merel. Wat was het ontzettend fijn om elkaar weer te zien! In januari, op Bram z'n verjaardag, zagen we elkaar voor het laatst. We hadden zoveel om te delen.....
Op zaterdagochtend aten we de verse tarwebolletjes en zaten heerlijk lang aan tafel bij te praten.


We maakten een mooie wandeling bij de blauwe kamer en liepen tussen de "wilde" paarden door.....
Vanaf de blauwe kamer reden we terug naar Wageningen om koffie te drinken en een bezoekje te brengen aan de molen.


Op zondag gingen Bram, Merel en Jeroen bij oma op bezoek. Ze was zó blij om hen weer te zien!
Gelukkig herkent mijn moeder iedereen nog prima.


R ging de rest van de middag naar haar vriendin en wij gingen nog een ommetje maken door het bos en maakten een paar leuke foto's.


In de eerste week van de meivakantie brachten we eerst J naar de vakantieopvang en reden toen door naar Amsterdam om op bezoek te gaan bij M. Ze heeft een prachtig plekje gekregen, een echte studio met eigen badkamertje en keuken. Ze is er heel blij mee maar moet ook nog wennen aan al het nieuwe daar.
In een gezellige lunchroom aten we met elkaar een broodje....Onze tuintjes groeien als kool en alle plannetjes zijn inmiddels uitgevoerd. We kunnen nu vooral gaan genieten van het eindresultaat.

Boris doet daar graag aan mee....

In de moestuin gaat het ook prima. Nog even, dan kunnen we rucola oogsten en de eerste radijsjes hebben we al gegeten.In de kas zaaiden we tomaatjes, pompoen, courgettes, komkommer, maïs, stokrozen, lathyrus, cosmea en zinnia's. Het meeste kan nu wel naar buiten want het ziet er niet naar uit dat het nu nog gaat vriezen (hopen we).  


Met D pakte ik een nieuw plannetje op. We gaan elke dinsdag samen koken. Het is er nu tijd voor vindt ze zelf en daar ga ik graag in mee. Zij zoekt de recepten op, we doen samen de boodschappen en D maakt het gerecht klaar. Als er hulp nodig is dan ben ik erbij. Vorige week aten we een heerlijke ovenschotel met spitskool en vandaag staat het volgende op het menu: sperzieboontjes, komkommersalade, aardappels, rundervink en rabarber.
Ben zo trots op haar dat ze uiteindelijk toch de motivatie heeft kunnen vinden om hiermee aan de slag te gaan.
Zelfstandiger worden is een heel proces....... 


Via een gezin uit onze kerk konden we voor een klein bedragje dit leuke playmobil zwembad kopen en J speelt er heerlijk mee. Er zit namelijk een klein pompje waarmee je het water door een douche kunt pompen of via het slangetje in een ander bakje.
Als er maar met water gespeeld kan worden dan is J sowieso tevreden. Hij wacht op warme dagen want dan mag hij weer spelen met de tuinslang en allerlei bakjes en emmertjes.


Op koningsdag was er een demonstratie van de jeugdbrandweer in Wageningen, maar die slang was een beetje te indrukwekkend voor J om zelf vast te houden.
We hebben wel leuk gekeken.....
En thuis aten we een lekkere oranje tompouce.  Op 28 april vertrok Jeroen al om 7 uur naar Lelystad om Jasper en Sari te helpen bij hun verhuizing.
Ze verhuisden naar een ander huis in Lelystad.
Maar voordat het werk begon kon er eerst even met Boaz geknuffeld worden. Ik moest nu even genoegen nemen met een lieve foto....
Dit is overigens niet de foto die Jeroen mij stuurde maar een foto van Boaz toen hij tijdens de verhuizing bij z'n tante was...


Wat is er toch altijd veel te vertellen. Iedere dag is weer totaal anders. Natuurlijk zetten we zelf de grote lijnen uit en maken onze dagelijkse planning.....maar toch zijn er zo vaak de onverwachte dingen die God geeft, dingen die het leven erg afwisselend en bijzonder maken.

Ik vind grote vreugde in de Heer,
mijn hart jubelt om mijn God!  


2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

wat een heerlijke blog weer ,ik heb er weer van genoten,wat mooi wandelen daar zo tussen de paarden,echt mooi,leuke foto ook van je moeder,en boaz,ach wat een schatje

Pippa's Hus zei

Wat weer fijn om even met jullie mee te kijken. God is zeker goed! XX Esther