dinsdag 13 februari 2018

Even bijtanken


8 weken geleden hadden we voor het laatst een vrij weekend in ons kleine huisje op de Jutberg.
Vier weken geleden bleven we thuis omdat er nog een stukadoor in onze nieuwe keuken aan de gang ging om het plafond netjes te maken.
Dat was géén rustig weekend! Maar een voordeel was, toen op zondagavond alle kinderen weer terugkwamen, de keuken was ingeruimd en het kamperen in de woonkamer voorbij was. Dat was héééél fijn, na een week behelpen....
Afgelopen weekend was een RUSTIG weekend.
We maakten wandelingen met Boris en reden op de fiets naar de Ijssel om te kijken hoever het water
teruggezakt was.We zaten gezellig bij de houtkachel en konden op ons gemak een boek lezen....
Mijn krachten kwamen stukje bij beetje weer terug.Ik kookte een simpel maaltje en dat aten we in alle RUST op....
Even geen Jeroehoen of Diehien (hoe lief ze allemaal ook zijn), maar lekker rustig eten en lekker lang aan tafel zitten.We waren verrast toen we aan de overkant van de camping dit prachtige gevlochten hekwerk ontdekten.


En we bekeken veel mooie bomen die nog keurig overeind stonden na de storm van een poosje terug.


Om kwart voor 5 's middags stapten we ons huis in Bennekom weer binnen en waren opnieuw blij met de opgeruimde, gezellige keuken 


Toen we hier kwamen wonen en het huis nog huurden, wisten we dat de keuken aan vervanging toe was....


We probeerden die verbouwing zo lang mogelijk uit te stellen omdat we het liefst alles zo laten als het is. Veel ruimtes konden we met een likje verf of behangetje leuk opknappen, maar in een keuken werkt dat natuurlijk iets anders. Er ging steeds meer kapot. De magnetron had het na een jaar al begeven, de grote oven deed het alleen aan de rechterkant en de bekleding van de kastjes liet steeds verder los.
We hadden inmiddels genoeg gespaard om de boer op te gaan voor een gezellige gezinshuis keuken.


De oude keuken had ik opgeknapt met stukjes plakplastic en tegelverf. Helemaal naar m'n zin en knus, want daar houden we van.

De oude kast en eettafel zijn inmiddels verhuist naar Liese en Pieter....


In oktober kozen we de nieuwe keuken uit en hoorden we meteen dat deze in januari geplaatst zou worden. Tja, de tijd vloog voorbij en voordat we erg in hadden was het maandag 8 januari en kon er geklust gaan worden. 
Samen met de kinderen hadden we een nieuw kookritueel in de woonkamer. Ik had wat maaltijden van tevoren klaargemaakt en wat kant en klare maaltijden gekocht die we konden opwarmen in een oude magnetron uit het inloophuis. We gingen ook een keer met z'n allen naar de nieuwe kwalitaria die net geopend was in het dorp.....feestje natuurlijk. Zo kwamen we de week wel door wat eten betreft. Voor de rest was het een grote stofboel. Overal vond ik stof terug en vieze voetstappen tot in het toilet natuurlijk.
Toen de werkmannen( zo noemde J ze steeds) weg waren konden Jeroen en ik aan de gang met de verfkwast.   
Na deze klus werd ik gevloerd door de griep. Kennelijk toch allemaal iets teveel van het goede. 
Jeroen ging vrolijk verder en toen ik met koorts op de bank lag legde hij een mooie laminaatvloer in de keuken en konden de planken en kastjes opgehangen worden.
Wat ben ik blij met het eindresultaat. Een fijne, praktische keuken met een rustig plekje om, zoals nu, eens even rustig te kunnen bloggen of tekenen of eens even met één van de kinderen apart te kunnen zitten.
             

Er moet nog wel meer opgeknapt worden in huis, maar dat zal wat minder impact hebben op het hele reilen en zeilen in het gezinshuis. Eerst maar even rust....


Genoeg over de keuken.
Gisteren en vandaag hebben we genoten van een groepje putters in de voortuin die kwamen dineren op een tafeltje vol met gedroogde zonnebloemharten.  


Wat heeft God deze beestjes prachtig gemaakt hè. Het lijkt wel of ze beschilderd zijn....


Wat is het toch altijd rustgevend om te letten op God's schepping. Deze vogeltjes maken zich niet druk om wat ze zullen eten of drinken of over hoe ze zich zullen kleden. 
Binnen no-time heeft God ze een seintje gegeven: bij de familie Koopmans heb ik de tafel voor jullie gedekt hoor, ga maar gauw....eet smakelijk!!


3 opmerkingen:

It's me zei

Heerlijk....weer een post te lezen van jou Dieneke ...wat is jullie keuken mooi zeg !!....heel fijn weekend liefs Ria x

marijke zei

dag Dieneke,

Wat een mooie en sfeervolle keuken hebben jullie!

Ook nu weer prachtige natuurfoto's. Met daarbij de les die ik zo nodig heb: Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader Die ze voedt.

Dank je wel!

Anoniem zei

Wat leuk om je blogs weer te lezen. Liep achter zag ik :)
Wat een prachtige vogeltjes in Bennekom!