zondag 18 februari 2018

Gezellig weekend


Wat was het een prachtig weer dit weekend!
Pieter en Liese kwamen logeren, dus een gezellige drukte in huize Ludiek.
Alle kamers én de kelder bezet.
We besloten om naar het Zaans museum te gaan. Wij hebben allemaal een museumkaart en voor Pieter en Liese hadden we vrijkaartjes gekregen.
Eerst gingen we naar het binnenmuseum wat ook voor L en J erg leuk was. Er is van alles te beleven en zijn nu helemaal op de hoogte van alles rondom de Verkade fabrieken.


Daarna maakten we een mooie wandeling in de zon langs alle mooie molens en leuke kleine musea.


Iedereen genoot van het prachtige weer!

Tot slot aten we een warme stroopwafel en reden toen door naar een bijzondere plek in Wormer.


Het huis hierboven wordt het huis van mijn zus en zwager. Ze gaan hier volgend jaar starten met een bed & breakfast, maar wonen nu nog tot november in Zwitserland.


Erg leuk dat mijn oudste zus weer wat dichterbij komt wonen!! 
Even poseren....en toen weer terug naar Bennekom. Wat hadden we een prachtige dag!
Nederland heeft zulke mooie plekjes en in dit gebied waren we nooit eerder geweest. 
Thuis was Boris inmiddels uitgelaten door R.(zij logeerde bij een vriendin) en D schoof gezellig aan toen het eten klaar was.

Vanmorgen vertrokken we op de fiets naar de kerk. Wat een zegen dat ik weer gezond ben en naar de dienst kon gaan! 
Na kerktijd haalden we de stoelen en kussens uit de garage en dronken koffie in de zon....


Daar werd héél bewust en serieus van genoten!


Zelfs J kwam languit op het bankje liggen....


Toen Pieter en Liese om een uur of twee weer vertrokken waren, gingen wij er nog even op uit met de kinderen en Boris om een boswandeling te maken. 

Inmiddels ligt iedereen op één oor en hebben Jeroen en ik tijd samen. Jeroen speelt gitaar en ik heb tijd om te bloggen, het menu tot en met donderdag te maken en te kijken welke afspraken er voor deze week op het programma staan.
Via Facebook kwam ik op de pagina van: Waar is mam? terecht.
Hier kun je schoonmaakschema's vinden, weekmenu's en leuke downloads om alles op te plannen.
De schoonmaak doe ik altijd via mijn eigen planning, maar het is altijd leuk om over het huishouden te lezen vind ik.   Dit menu-overzicht is een download van'Waar is mam?' Het menu verzin ik zelf meestal.

Morgen begint mijn dag voor het eerst sinds 3 weken weer om 6 uur. De afgelopen weken had ik nog veel slaap nodig door de griep en het lukte me gewoon niet om er eerder uit te komen dan kwart voor 7, gelijk met Jeroen.
Morgen ga ik er weer vroeg uit zodat ik mijn tijd met God kan hebben. Ik vind het altijd zo fijn om ongestoord, hardop te kunnen bidden als iedereen nog slaapt. Overdag is het altijd zoeken naar een rustig moment.
Ben benieuwd hoe het zal gaan....


Als iedereen morgen is vertrokken naar school en dagbesteding, ga ik erop uit om de boodschappen tot en met woensdag binnen te halen. Altijd 3 tassen vol die precies naast elkaar in m'n fietskar kunnen. Eerst naar de supermarkt en dan door naar de groenteboer. 
Als de boodschappen zijn opgeruimd is het tijd voor koffie en hebben Jeroen en ik tijd om de dag door te spreken. Ik kan hier nu al naar uitkijken. Het is zó leuk om met mijn eigen man samen te werken!
Om een uur of half elf ben ik van plan om mijn moeder op te halen uit het verzorgingshuis. 
Ze blijft lunchen en daarna breng ik haar weer terug.

Ik kijk uit naar alles wat deze week zal brengen!
       

1 opmerking:

It's me zei

Het was heerlijk ...ook wij hebben genoten gister....fijn een dagje met je mams.....geniet van het leven pluk de dag ...en laat wat staan voor morgen....liefs Ria x ❤️