dinsdag 6 februari 2018

Gezondheid


Gezondheid, zo vanzelfsprekend als je ook gezond bént en je gezond voelt en alles van de zonnige kant kunt bekijken.
Maar wat doe je als die vanzelfsprekende gezondheid je opeens in de steek lijkt te laten?Afgelopen vrijdag had ik nieuwe energie nadat ik weer voor het eerst naar buiten was geweest. Lekker in het bos, in de zon.
Maar zaterdagavond werd ik plotseling overvallen door maagpijn en kramp in de rest van m'n ingewanden.
Opeens weer hondsmoe en tot weinig in staat dan de hoogstnoodzakelijke dingen in het gezinshuis.
Wassen draaien, ophangen en een deel in de droger stoppen.
Dan weer een poos liggen en het eten koken. Zelf verdroeg ik alleen een bakje havermout.
Het lijkt erop dat het griepvirus op reis is door m'n hele lichaam en hier en daar blijft hangen voor een stukje van MIJ.
Ik word gedwongen om rust te nemen en al m'n activiteiten tot het meest noodzakelijke terug te brengen.

In alle omstandigheden denk ik ook altijd...waar is dit goed voor? Voor mij was het goed om weer eens alles op een rijtje te zetten zodat ik tot de conclusie kon komen dat het echt niet erg is om het wat rustiger aan te gaan doen en niet zoveel te hoeven van mezelf!
Tijd om eens rustig een blog te schrijven, te tekenen, handwerken of lezen ?
Het kwam er weinig of niet meer van en dat zijn juist de dingen waar ik mezelf in kan uiten en tot rust kom in de drukte van dit leven als gezinshuis moeder.
Zo heb ik dus de afgelopen dagen wat meer zitten mijmeren en een streep gezet door verschillende dingen in de agenda.
Er blijft nog genoeg over!
Zo ging ik gisteren weer een poosje naar m'n moeder in het verzorgingshuis. Ze is altijd blij als ik er ben. Zij lag op de bank(is bijna altijd zo) en ik lag in de sta op stoel. Praten gaat steeds moeilijker, maar ze vindt het fijn als ik vertel over onze belevenissen....

Samen met Jeroen ging ik lunchen en daarna weer een poos languit op de bank.
Deze middag kwam J niet naar huis na schooltijd want hij had een dansvoorstelling van school in Doetinchem. Hij was pas om iets voor half elf 's avonds thuis.
De anderen hadden allemaal hun bezigheden na school of dagbesteding, dus was er tijd om samen met Jeroen een rondje door de tuintjes te lopen en wat foto's te maken.


Jeroen hing dit nestkastje op. Hij kreeg het van één van de kinderen op z'n verjaardag.


 Hij werkte de compostbak wat bij....


En ik zat even op het bankje in de zon......daar knapt een mens van op!
Ben dankbaar dat God altijd dichtbij is en van ons houdt! 


Er bloeit al het één en ander...


Ik lapte de ramen bij de keukendeur. Na het plaatsen van de nieuwe keuken kon je je naam schrijven in het vuil, dus dankbaar werk! 


En ik veegde het stoepje...
En tot slot zette ik onze gezellige zijdehoenders maar weer eens op de foto. Ze staan bijna nooit stil, dus lastig om ze scherp op het scherm te krijgen


Toen weer een poosje languit. Het kon, want het was rustig in huis...


Dan de keuken in om iedereen te voorzien van een gezonde maaltijd....broccoli, scharrelkip uit de oven en aardappelpuree met kaas (ook uit de oven) 
Toen weer een rustig momentje in de woonkamer samen met Boris.


Ach ja en Boris blijft m'n beste voorbeeld als het gaat om het doseren van activiteiten.....hij slaapt wat af op een dag en heeft daarnaast SUPER actieve momenten. 
 4 opmerkingen:

Pippa's Hus zei

Ik hoop dat je je gauw weer helemaal goed voelt, ondertussen doe je het zo slecht nog niet. Alles met mate en luisteren naar je lijf. XX Esther

It's me zei

Achhh kijk nou Boris de schat...hier sloopt Trevor ook heel veel zoveel dat ik me er best zorgen om maak...ook in de winkel is het alleen maar slapen...tja ons meisje is 13 dussss het zal erbij horen.....nou meis doe rustig aan denk goed om jezelf...neem je rust en zeg wat vaker nee....liefs van mij x❤️

Ariëlla zei

Ik ben erg blij dat je hier terug ben. En heb naar je blog gelinkt in mijn laatste blog. Misschien dat dan meerdere lezers hun weg terug vinden naar jou! Pas goed op jezelf hè? Het is een nare griep. xxx

Ron de Graaff zei

Op mijn blog heb ik bij 'te volgen blogs' de blog-verwijzing bijgesteld. Hartelijke groeten en een voorspoedig herstel toegewenst!