woensdag 28 februari 2018

Rustige voorjaarsvakantie 1..


Twee weken geleden begon de voorjaarsvakantie van L.
Hij zit in Oosterbeek op school en valt in een andere regio dan de anderen in het gezinshuis. L had die week heerlijk het rijk alleen en alle aandacht en afgelopen vrijdag begon de vakantie van J, R en P. (D ging gewoon naar haar dagbesteding op de boerderij).
Jeroen bracht R op vrijdagmiddag naar Arnhem om een nachtje bij haar moeder te logeren en J werd door z'n moeder uit school gehaald want ook hij ging dit weekend logeren.
Op zaterdagochtend stonden we bijtijds op en vertrokken samen met L naar Lelystad, dus hij had weer alle aandacht en genoot daar van. D bleef thuis en liet Boris tussen de middag uit. P onderneemt inmiddels bijna alles los van het gezinshuis. Ze woont in het kleine appartementje in ons gezinshuis en kan zich prima redden. Als ze iets wil vragen mag ze altijd binnenlopen en wij gaan regelmatig even bij haar buurten. Op dinsdagavond eet P mee met ons omdat ze dan laat thuis is van school maar de andere dagen kookt ze zelf.
 


In Lelystad was het fijn! Fijn om Jasper en Sari weer te zien en ons kleinkind Boaz weer te kunnen knuffelen. Hij loopt al zo eigenwijs rond, praat erop los op zijn manier en wil het liefst de hele dag voorgelezen worden.  


En wil het liefst hebben wat wij hebben...hier de camera...Hij was meteen beste maatjes met L. Hij wilde wel samen met L met de bal spelen maar niet met oma....nou ja zeg.
 Ondeugd!


We gingen met z'n allen naar de stad om een fiets te kopen voor Jasper en Sari. Een bijzonder moment want nu kunnen ze eindelijk fietsen, samen met Boaz.....als de kou weer is vertrokken natuurlijk.
Terwijl de fietsen rijklaar gemaakt werden gingen wij een kopje koffie drinken en broodje eten bij de Hema. Meneer de directeur zit mooi aan het hoofdeind...


Sari kreeg een echte 'mamafiets' en Jasper een stoere herenfiets.Erg leuk om weer in Lelystad te zijn. We kwamen in het centrum weer een aantal bekenden tegen dus zijn hier en daar weer wat bijgepraat. 

Aan het begin van de middag reden we weer terug naar Bennekom.
Boris stond meteen te popelen om uitgelaten te worden.
Jeroen en ik konden er samen op uit. Even een plaatje van dit leuke houten kastje in de buurttuin.
Het is een ruilkastje voor boeken en je kunt er bloemenzaden kopen. Dit soort kastjes zie je veel in Bennekom.  En toen was het al snel weer avond. Jeroen reed naar Arnhem om R op te halen en ik dekte alvast de tafel voor het ontbijt. 


Op zondagmorgen fietsten we met z'n vieren naar de kerk. We hadden een pittige preek over kritiek en oordelen....dat dat zoveel onenigheid en verwijdering geeft onderling. Het bijbelgedeelte erbij was: Matt.16 vers 21-28.....ik vind het altijd fijn als we flink geschud worden met z'n allen want wat heb je eraan om net te doen alsof alles koek en ei is, terwijl dat vaak niet zo is!

Na de dienst hadden we heel wat gespreksstof....   


En afwas van het ontbijt...
We hadden een rustige middag. Gelezen, getekenden voorbereidingen getroffen voor het avondeten.
Pizzadeeg maken.


En ondertussen ook wat keukenplaatjes schieten.


Gezellig met een kaarsje of met een tak van een magnolia....
We zijn elke dag blij met de keuken. Iedereen zit hier graag.Voor de verandering heb ik weer eens wat tekst in de foto's gezet.


Dit was het eerste gedeelte van het vakantieverhaal....even genoeg voor nu. Anders is het verhaal veel te lang in één keer.
Ik bewaar nog wat voor een volgend moment.3 opmerkingen:

It's me zei

Heerlijk om te lezen allemaal.....wat een koude week was het he....brrrr van mij mag het voorjaar beginnen hoor...niks aan die kou... hihihihihi...liefs fijn weekend van mij x ❤️

www.annderverhaal.nl zei

Met plezier je foto verhaal gelezen. Wat een droppie dat kind en idd een gezellige keuken.

Pippa's Hus zei

Wat een gezelligheid! Leuk om te lezen. XX Esther