zaterdag 17 maart 2018

Over de schoonmaak die vordert en nog veel meer....


Na zo'n weekendje weg is er op maandag natuurlijk genoeg te doen...de was en de wekelijkse dingetjes....Boodschappen doen en naar mijn moeder.
's middags ging ik verder met de grote schoonmaak en de wekelijkse klusjes.De gang op de bovenverdieping is nu schoon.


De wassen waren op dinsdag allemaal weer weggewerkt en in de kasten opgeruimd. 

Op woensdag hadden we onze vrije ochtend en toen de kinderen vertrokken waren, reden wij richting Deventer om daar de verjaardag van Pieter( onze schoonzoon) te vieren.
Ik mocht wat foto's maken van hun gezellige huis in de oude binnenstad van Deventer.
Zowel Liese als Pieter zijn echte "homemakers",.....


We dronken koffie en hadden weer zoveel te vertellen aan elkaar...


En toen vertrokken we richting de Ossenwaard. Een mooi natuurgebied aan de overkant van de Ijssel.


Het was de zonnigste dag van de week en zo lekker warm!

Met een strakblauwe lucht


De hele Ossenwaard had met het hoge water van de Ijssel onder water gestaan. De modderige paden waren nog maar net weer beloopbaar.....alhoewel het meer glijden en glibberen was dan wandelen!


De brug stond ook net weer droog.


Boris genoot van alle blubber én van het water!

Halverwege de wandeling stond een mooi bankje in de zon om fijn te kunnen zitten om onze lunch op te eten.


Om een uur of één vertrokken we weer naar Bennekom om weer op tijd thuis te zijn in het gezinshuis.
We hadden nog éven tijd voor een genietmomentje in de zon voordat iedereen weer arriveerde. 


Nu het buiten opeens weer zo koud is hebben we ons toch nog maar even gericht op het groen binnenshuis. We kozen wat leuke plantjes uit voor in de keuken en vonden tijdens een wandeling met Boris allemaal takjes van een prunus. In een straat dichtbij zijn alle prunussen omgezaagd en er lag hier en daar nog wat "afval" op de stoep....nu maar hopen dat we bloesem krijgen.
Op donderdag en vrijdag kon ik weer verder met de schoonmaak.....de gang bij de voordeur én de gang bij de zijdeur kregen een schoonmaakbeurt. 

Boven de voordeur zie je een vluchtroutelamp. Een onderdeel van de alarminstallatie die nog steeds in ons huis zit. Een herinnering aan de dagbesteding die in ons huis werd aangeboden, voordat wij er kwamen wonen. 


Al het stof én de spinnenwebben zijn weer verdwenen. ughuh, ughuh.


In de nis bij de keldertrap hangen alle (school)tassen en Boris slaapt hier 's nachts. Boris is het liefst heel dicht bij ons . Als wij 's avonds vergeten om het traphekje dicht te doen gaat hij boven op de vloerbedekking liggen. D is zich al een paar keer een hoedje geschrokken als ze 's nachts naar de WC wilde gaan en Boris voor haar deur lag!
  
                           
Hierboven zie je de trap naar de kelder goed. Hier is Jeroen z'n werkplek met bureau en een logeerplekje voor onze eigen kinderen. De kelder is het allerlaatst aan de beurt met het schoonmaken...


Op vrijdag deed ik de tweede gang. Hier loopt iedereen altijd in en uit dus wordt het behoorlijk stoffig. Dit gangetje krijgt natuurlijk wekelijks een schoonmaakbeurtje, maar de dozen met sjaals, mutsen, regenpakken, zomerschoenen enzo, moesten nodig uitgezocht en schoongemaakt worden.


M'n modderlaarzen doe ik een andere keer wel haha


Volgende week zijn de woonkamer en keuken aan de beurt. In de keuken hoef ik niet zoveel te doen want die zit er net in.

Ik maakte deze week 9 liter wasmiddel. Nu een keer met zeepvlokken ipv geraspte sunlight zeep.
Het is een mooi vloeibaar goedje geworden. Minder klontjes dan met sunlight zeep.
    


Deze keer maakte ik wasmiddel voor de bonte was. Zonder soda.
-80 gram zeepvlokken
-5 liter kokend water
-80 gram soda (voor de witte was)of 40 gram soda als je met de andere helft bont wasmiddel maakt.
-60 druppels geurolie

80 gram zeeplvlokken oplossen in 5 liter kokend water en blijven roeren tot alle vlokken zijn opgelost. Hierna kun je eventueel de soda toevoegen (witte was).
Nacht laten afkoelen en de volgende dag nog 4 liter kokend water toevoegen.
Wasmiddel krachtig doorroeren totdat alle klontjes weg zijn en nu eventueel de geurolie toevoegen. Overgieten in flessen en klaar is je nieuwe wasmiddelvoorraad!

Vanmorgen alles afgemaakt en in twee grote cans gegoten. Voor de komende maanden genoeg!

De rest van deze dag was heerlijk rustig.
D en L gingen samen op de fiets naar de zwemclub in Ede, R sliep uit tot 11 uur, P had een korfbalwedstrijd en Jeroen en ik gingen erop uit met J om een cadeautje voor Aafke te kopen in het tuincentrum. We maakten er een klein uitje van en keken rustig rond. J is dol op de fonteinen en de vissen.....  


Toen we weer thuis waren maakten we de haard aan en hadden een gezellige middag en avond toen iedereen (behalve p) weer binnen kwam druppelen.

Morgenmiddag hopen we met z'n allen bij Aafke op bezoek te gaan in Zwolle. Ze heeft sinds kort haar eigen huisje en wil ons graag een rondleiding geven.
Eén keer raden waar m'n volgende blog over zal gaan?5 opmerkingen:

www.annderverhaal.nl zei

Heerlijk hè als alles aan kant is. En wat wonen jullie leuk!

It's me zei

Je gaat maar door......ook hier onrust.....vandaag wat hoekjes veranderd opgeruimd pffff wat heeft een mens toch een hoop spullen....ook ik ga maar beginnen met ruimen etc ..deze week .....het staat me echt in de weg .....hihihihi....ik denk dat ik de lentekriebels heb....liefs Ria x ❤️

Pippa's Hus zei

Wat een drukke gezellige week weer. Jammer dat het weer zo koud is he? Ik vond het net zo fijn vorige week. XX Esther

marmarel zei

Wat een gezellige blog! Het is voor mij geen vraag van wie jouw dochter haar homemakerstalent geërfd heeft! Fijn dat je weer terug bent in blogland. Zelf schitter ik al een tijdje door afwezigheid, maar ik hoop ook weer terug te keren.
Groetjes, Marijke

BibleLoveNotes zei

Gewoon lekker even bij jou komen lezen op de blog! Dank je wel!