zondag 4 maart 2018

Rustige voorjaarsvakantie 2....


Op maandagochtend ging ik samen met J naar mijn moeder in het verzorgingshuis. Hij is dol op Sophia en alles wat er in het verzorgingshuis te doen is en te zien.
De klok van Sophia is z'n favoriet. Hij zou 'm het liefst mee naar Bennekom nemen....
De kant-en klaarmaaltijd die op het opwarmapparaat gaat en de bijbehorende timer zijn ook erg leuk om naar te kijken. Elke maandag wordt er gevraagd naar de maaltijd van Sophia maar nu kon er zelf gekeken en geroken worden! Deze week at ze aardappelpuree, een worstje en boontjes. Mmmmmm


Toen we mijn moeder aan tafel hadden geholpen gingen we weer naar Bennekom.


Daar had Jeroen inmiddels de haard aangemaakt. en was het behaaglijk warm.


De open haard is ook een favoriet van J. Houtjes hakken, papierproppen maken en helpen met aansteken. Alles is leuk. En als het vuur brandt kun je zo fijn naar de dansende vlammetjes kijken!  


Na de lunch gingen we gezellig koekjes bakken in de keuken. 
R kwam ook meedoen. Voor het eerst koekjes gebakken in de nieuwe oven. Het ging prima!En daarna bleef er natuurlijk een afwasje over....


Op dinsdag vertrokken L, D en P naar hun dagelijkse school, dagbesteding en stage en vertrokken toen met R en J naar Ede om J naar de vakantieopvang te brengen. Toen reden we mooi binnendoor naar Deventer om naar Hennie en Will te gaan, onze (schoon)zus en zwager. Het was alweer een hele tijd geleden dat we samen bij hun in Deventer waren....Met de bruiloft van Liese(onze dochter) en Pieter ontmoetten we elkaar ook in Deventer. D en L logeerden samen met Jeroen de dag vóór de bruiloft bij hun en Liese, R en ik logeerden in het hotel waar 's avonds ook het feest werd gevierd.
Maar nu dus weer eens gewoon gezellig op bezoek...Sorah, de hond van Nanda (dochter van Hennie en Will) was er ook !


Ze vertelde ons dat ze een deeltijdhondje is....3 dagen bij Hennie en Will en de rest van de dagen bij haar bazinnetje en daar is ze hééél tevreden mee want ze houdt wel van wat afwisseling.
Ze wilde ook graag even poseren voor de camera...... 


en vertelde ons dat er regelmatig wordt gelachen om haar kleine pootjes en dat ze een beetje naar buiten staan....erg vervelend natuurlijk!


Om Sorah ook weer wat beweging te geven gingen we een lekker eindje wandelen in de bittere kou.

We kwamen een klein vijvertje tegen en stonden even op het ijs.

De schapen en paarden waren blij met hun dikke bontjas!


Na de lunch vertrokken we weer naar Bennekom om op tijd thuis te zijn voor de anderen.
Wat hadden we een gezellige ochtend!


Op woensdagmiddag werd J opgehaald door zijn moeder. Hij bleef daar een nachtje slapen.
Ik ging met R naar de kringloop en naar de bibliotheek. Altijd leuk om af en toe met 1 van de kinderen alleen op stap te gaan.
Weer een fijne dag.

Wat een winters plaatje op donderdagochtend!Op deze dag had L onverwacht een vrije dag omdat er geen vervanging was voor zijn zieke juf. Wij vonden het wel gezellig, want we hadden het plan om met R naar Arnhem te gaan om nieuwe kleren te kopen en nu kon hij gezellig mee. 


Ach ja en tijdens zo'n vakantie gaat het huishouden natuurlijk gewoon door, alhoewel ik me zoveel mogelijk aanpas aan alle activiteiten die we met elkaar plannen. Zo kwam het dat er op vrijdag en zaterdag nog dingen te doen waren die normaal door de week op het programma staan. Ik deed de slaapkamer van J en die van ons en de badkamer en toiletten kregen weer een sop beurtje....

Wij slapen nu op het kleinste kamertje in huis. Een knus kamertje aan de voorkant van het huis. Toen M verhuisde naar Amsterdam kreeg R haar kamer. Toen L na de zomervakantie bij ons kwam wonen met een flinke hoeveelheid spullen, verhuisden wij naar de kamer van R. Een mooie aanleiding om eens flink te ontspullen....
Hoe minder rommel, hoe sneller het schoonmaken gaat!Volgende week zal ik elke dag een kort stukje schrijven over m'n voorjaarsschoonmaak.
Het wordt warmer weer, dus een prima moment om de ramen eens lekker open te zetten en al het wintervuil te verwijderen.
Wil je een mooi plan volgen voor de voorjaarsschoonmaak kijk dan op de website van WAAR IS MAM en schrijf je in voor de grote schoonmaak challenge!
Overigens: ik doe er niet aan mee omdat ik m'n eigen agenda en plannen volg in het gezinshuis.

Tot snel!

2 opmerkingen:

Lieneke van Vuuren zei

Gezellig blogje weer! Ik ben ook lekker bezig met de voorjaarsschoonmaak, heerlijk! Bedankt voor de tip!

It's me zei

Heerlijk lekker lezen jou post altijd....hier stonden vandaag de erker deuren wijd open en de zon scheen heerlijk naar binnen...genieten de hondjes lagen lekker in de zon terwijl ik het huis schoonmaakte...zo heerlijk.....kom maar op lente heb er zin in.....en de grote schoonmaak doe ik niet aan hoor...tis hier netjes en we doen iedere keer wat....Hemmes doet meestal de grote dingen ramen badkamer...deuren etc...ik de normale dingen ...die niet te zwaar zijn voor mijn reuma lijf...pfffff.....liefs fijne week van mij x ❤️