dinsdag 6 maart 2018

schoonmaak dag 2


Vanmorgen had ik eerst een afspraak met mijn vriendin Désirée bij "eindeloos". Ze had me uitgenodigd om daar gezellig samen iets te drinken. We hebben altijd genoeg gespreksstof....zij is al jarenlang pleegmoeder en het is altijd fijn om onze ervaringen uit te wisselen.
Maar we zijn ook zussen door ons geloof en daarover praten is zó opbouwend!   


Grappig kussentje lag daar op de bank.


Na de lunch ging ik samen met Jeroen op de fiets naar het tuincentrum, om een paar dahliaknollen te kopen en meststof voor de druiven. Er ging uiteindelijk ook een perenboompje mee naar huis.....die komt te staan op de plek waar vorig jaar een perzikboompje stond. Dit boompje heeft het niet gered deze winter.
Jeroen heeft trouwens in het najaar een mooi insectenhotel getimmerd en dat hangt sinds gisteren in de moestuin...We dronken samen koffie en hadden elkaar weer heel wat te vertellen.  


Om een uur of twee was het tijd voor m'n volgende schoonmaakplannetje: het washok.
Eerst alle gedroogde was opgevouwen en in de kasten gelegd en toen weer met een emmertje sop het trapje op om bovenop de kastjes schoon te maken. Ook hier hadden Jeroen en ik al voor de kerst alles opgeruimd, dus het schoonmaken ging ook hier mooi vlot!  


Ik vind het een fijn washok. Zóveel ruimte had ik in ons vorige huis niet. Vooral de grote planken om de was op te vouwen zijn erg praktisch.
Het is een plek die het eerst aan de beurt is om op te knappen.
De bruine linnenkast is wiebelig en kapot vanbinnen en de handdoekenkast is niet handig voor de kinderen, zo om het hoekje.
Jeroen is van plan om een kastenwand te timmeren van de oude planken van de gesloopte keukenkast. 
We willen het oude laminaat vervangen voor een tegelvloertje want rondom de wasmachine is het gaan bobbelen doordat er ooit een lekkage is geweest. De muren krijgen een leuk kleurtje en voor de natte was kunnen we een paar hoge waslijnen spannen.


Wanneer we dat gaan doen? Nog geen idee. Eerst maar eens lekker verder met de schoonmaak!
Het washok is mooi schoon geworden.
Voor morgen staat de slaapkamer van J op het programma. Hij is morgenmiddag onverwacht hier, dus kan hij leuk meehelpen!


1 opmerking:

Aritha (Ariella) zei

Succes met de schoonmaak!!!