dinsdag 13 maart 2018

Schoonmaak dag 4 en 5


We zijn weer thuis na een fijn weekend in Laag Soeren. Met schoonmaken ben ik ook weer verder gegaan gisteren. Vandaag werd er een afspraak afgezegd en zo kon ik vanmorgen veel alleen zijn en stil zijn bij God....lezen in m'n Bijbel. Ik keek naar een aaneenschakeling van toespraakjes van Rich Mullins. Als ik naar hem luister wisselen tranen en de slappe lach elkaar af. Hij vertelde bijvoorbeeld over David die sandwiches moest brengen naar z'n broers, terwijl hij waarschijnlijk liever een iets stoerdere taak had gekregen van z'n vader..... klik HIER om naar hem te kunnen luisteren.
Ik kwam opnieuw tot de ontdekking dat ik nog heel wat heb om los te laten....


Afgelopen vrijdagavond haalden we Bram(onze jongste zoon) en Merel(zijn vriendin) op van station Dieren. Ze zijn uiteindelijk het hele weekend gebleven en het was zó goed om weer eens intensief met elkaar te kunnen optrekken.
Als we bij elkaar zijn hebben we het meestal ook even over Lelystad. Herinneringen ophalen.
Hoe we genoten van de tuin en de veranda....foto hieronder... 


En dat oma Koopmans nog leefde en zo graag kwam logeren....


Toen wisten we nog niet dat ze ons zo snel zou verlaten en het gezinshuis nooit zou meemaken... 


Bram vertelde over z'n fantastische slaapkamer beneden, naast de tuin.... 


Na onze verhuizing naar Ede heeft hij eerst een half jaar in Amsterdam gewoond en verhuisde toen weer naar Lelystad waar hij 3 jaar lang op de bank sliep bij een vriend. Alles wat hij bezat paste in een grote rugzak en een paar verhuisdozen. Hij is met weinig tevreden.
Nu woont hij samen met Merel in Amsterdam en deelt met een ander stel een klein appartementje in de Pijp. Niet te betalen daar! 

De start van ons gezinshuis had voor onze kinderen best veel impact, maar het gaat erom dat we allemaal dáár zijn waar God ons hebben wil ..... 


Hieronder nog wat plaatjes van ons huis daar


Schoonmaken en opruimen deed ik toen ook al graag, Het is voor mij geen drukte of lichamelijke last, maar een stuk bezinning. Ik kan dan zóveel overdenken en bidden terwijl ik bezig ben!
Voor U Heer, voor U. U ziet wat ik doe, U weet waar mijn hart naar uit gaat. U alleen kent mijn gedachten....Oh Abba Vader, alsof dit huis van U is en het voor U mooi maak!

Slaapkamer in Lelystad

Slaapkamer in Lelystad

Logeerkamertje in LelystadGisteren ben ik met de schoonmaak verder gegaan op onze slaapkamer. Het kleine bruine kastje(staat boven op de foto en verhuisde mee naar Bennekom) is weer schoon en de lamp heb ik afgenomen.
De gang is schoon en straks is de badkamer aan de beurt. Donderdag ga ik verder met de trap en gang en toilet beneden en zo schuif ik de komende tijd op door het hele huis totdat ik in de kelder ben aangeland en de klus is geklaard.  Ik volg geen schema met de schoonmaak, omdat ik een eigen plan in m'n hoofd heb. Ik begin zo hoog mogelijk in huis met schoonmaken en werk dan systematisch alle ruimtes af wanneer er tijd voor is.


We huurden 4 scootertjes en reden door de prachtige natuur. Mijn opa is geboren in de Steeg, dus dat was leuk om over te vertellen!


Tja, dat is wel even wat anders dan de drukke binnenstad van Amsterdam! 

Ze genoten met volle teugen haha!


We liepen nog een rondje door de IVN- tuin bij het bezoekerscentrum en gingen toen terug naar ons warme huisje.
Op zondagochtend gezellig ontbijten aan het tafeltje...het past allemaal net.


De kachel aangemaaktSinds kort speelt Bram gitaar en zo konden Jeroen en hij lekker samen spelen..


En ik had veel tijd om met Merel te praten...FIJN!


Dit huisje blijft een bijzondere zegen in ons leven. Een plek om tot rust te komen, om onze eigen kinderen aandacht te kunnen geven en om te delen met anderen.... 


We weten dat dit huisje tijdelijk voor ons is, nu we het gezinshuis hebben. We zullen het in de toekomst weer los moeten laten, zoals alles op onze reis.....voor nu is het mooi en goed en zijn we er blij mee! 


Deze quote van Billy Graham vind ik een hele mooie:  


See you.......


2 opmerkingen:

It's me zei

Wat een gezellige post...fijne week verder liefs Ria x ❤️

Annelein zei

Je had een opmerking geplaatst bij Monique van Craft's and Skills en nieuwsgierig geworden kwam ik dus even bij jou buurten...

Leuk blog heb jij... en wat een verrassing om oma Koopmans opeens weer te zien... Wij waren jaren lid van dezelfde gemeente en ze was ook nog lange tijd onze achterbuuf....

Ga binnenkort maar eens fijn je blog lezen vanaf het begin.

Lieve groet, Willeke